Hvad skal jeg vælge? 

Det er forskelligt fra virksomhed til virksomhed, hvordan man starter op. MEN der er et par basale ting, du skal være opmærksom på, og det ene udelukker ikke det andet. Men nedenfor vil jeg kort gennemgå, hvad jeg mener du skal gøre, hvis du starter med et helt tomt lærred. Altså, derfra hvor du ikke rigtigt har nogen sider med indhold at bygge ud fra. 

Du skal skabe indhold der igen skaber grundstenen for den betalte indsats. For det handler om, at kunderne har et god platform at kigge på, så du – når du begynder på de betalte, ikke har en tom side, uden godt indhold – og derfor fremstår som en af de utallige svindlere, der desværre også bevæger sig rundt på de sociale medier, med betalte annoncer, kun for at lokke dig til at betale for noget der ikke eksisterer. 

Tænk over, hvad du gerne selv vil se, og som skaber troværdighed, hvis du skulle handle med virksomheden. 

Min anbefaling er, at starte med at lave godt indhold på din side. Starte med at siden er helt opdateret, linker til det den skal, af andre og eksterne sider, og at der er indhold – af forskellig art – i dit feed. 

Betalte kampagner – annoncer, retargeting og trafikskabende opslag. 

De koster penge, og min anbefaling, at du skal hyre en, der ved hvad de laver, og ikke spilder dine penge! Virker dine opslag, og har du styr på at se om trafik skaber værdi for dig, eller bare er “tom data”. Og kan du læse data, så du kan bruge det konstruktivt, og finde ud af hvad der virker og ikke virker på bundlinjen.

 

Du kan nemlig lynhurtigt komme af med mange penge for at få flere og nye følgere på din side. Men er det de følgere, der vil købe, eller er de der kun for at fylde. Er de gode ambassadører, eller er de passive følgere, der kun følger fordi de deltog i en konkurrence, eller for at opnå noget? Du skal gå efter gode kunder som følgere. Min påstand er, at du hellere vil have 200 loyale kunder som følgere, end 500 der bare er der for at få og ikke har et reelt forhold til, hvad de synes godt om, eller deler. De 500 gode følgere skal nok komme, når du har bevist at du er værd at handle med. 

Derfor skal du også have godt styr på dine største værdier – set fra kunden. Og dine bedste kompetencer – set med kundens øjne. For du skal ikke kommunikere for din egen skyld – det er for kundens. Og du skal skrive dine tekster til kundens mavefornemmelse og følelser. 

Jeg går dybere ind i forskellene på forskellige medier og betalte/dynamiske opslag på sociale medier i mit nyhedsbrev. Det kan du tilmelde dig lige her